Ekonomi

Profesyonel Araştırma: Wall Street, Amazon’un güçlü bulut ve yapay zeka stratejisini derinlemesine inceliyor

Yakında yalnızca InvestingPro abonelerine sunulacak olan bu ProResearch makalesiyle Wall Street’in uzman görüşlerini keşfedin. S&P 500’den %700’e kadar daha iyi performans gösteren stratejiler içeren en yeni ürünümüz ProPicks ile ticaret stratejinizi geliştirin. Bu Yeni Yılda InvestingPro aboneliğinde %50’ye varan indirimin keyfini çıkarın.Bunlara ek olarak, SFY24kodlu 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde ekstra %10 indirim veya SFY241 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde kodla ekstra %10indirim al . Bunun gibi değerli içeriklere her zaman erişebilmek için InvestingPro ile yatırım oyununuzu hızlandırın.

Genel Bakış

Amazon.com, Inc. (NASDAQ:NASDAQ: AMZN ) e-ticaret, bulut bilişim, dijital yayıncılık ve yapay zeka alanlarında küresel bir güç merkezidir. Wall Street analistleri tarafından çok sayıda analize konu olan şirketin, özellikle bulut hizmetleri ve yapay zeka girişimlerinde dirençli ve yenilikçi bir büyüme yörüngesine işaret ettiği yönünde genel bir fikir birliği var. Bu derinlemesine analiz, Amazon’un pazar performansına, ürün segmentlerine, stratejik ortaklıklarına ve geleceğe yönelik görünümüne kapsamlı bir bakış sağlamak için bu raporlardan elde edilen önemli bilgileri birleştirir.

Bulut Bilişim ve Yapay Zeka Yenilikleri

Amazon’un bulut bilişim kolu AWS ilgi odağı oldu. Analistler, yüksek performanslı, düşük gecikme süreli bulut nesne depolaması için S3 Express One Zone gibi yeni ürün yeniliklerinin sağladığı önemli maliyet tasarruflarıyla AWS’nin ölçek ve inovasyon alanındaki liderliğine dikkat çekiyor. AWS’nin şimdiye kadarki en güç verimli çipi olduğu söylenen Graviton4 çipinin ve Gen AI ve ML eğitimine yönelik Trainium2 çipinin piyasaya sürülmesinin, önemli performans iyileştirmeleri sağlaması ve AWS’yi yüksek performanslı bilgi işlem ihtiyaçları için pazarda avantajlı bir şekilde konumlandırması bekleniyor.

AWS CEO’su Adam Selipsky’nin re:Invent açılış konuşmasında verimliliğe ve tam kapsamlı yeteneklere yaptığı vurgu, AWS’nin altyapı katmanı iyileştirmeleri ve uygulama katmanı güçlendirmesi de dahil olmak üzere Gen Yapay Zeka gelişimi için sağlam bir teknoloji yığını oluşturmaya devam etmesiyle vurgulandı. Salesforce (CRM) ve NVIDIA (NVDA) gibi şirketlerle yapılan yeni hizmetlerin ve ortaklıkların, Nesil Yapay Zeka geliştirme ve entegrasyonunu kolaylaştırması bekleniyor.

Pazar Trendleri ve Rekabet Ortamı

Bulut hizmetleri ve üretken yapay zeka alanındaki rekabet ortamı önemli bir konudur. Amazon, rakiplerinden daha fazla veri merkezi ve özelliğiyle bulut hizmetlerinde açık liderliğiyle tanınırken, analistler Microsoft ve Google gibi rakiplerinin de benzer yan kuruluşlara sahip olduğunu ve bunun da rekabet baskısı anlamına gelebileceğini belirtiyor.

Amazon’un üretken yapay zekaya olan bağlılığı AWS re:Invent 2023 açılış konuşmasında vurgulandı; burada şirket performans iyileştirme, müşteriler için maliyet azaltma ve veri gizliliği ve güvenliğine yönelik çabalarını vurguladı. Bu girişimlerin AWS müşterileri için daha fazla verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlaması bekleniyor.

Strateji ve Yönetim

Amazon’un yönetimi, şirkete çeşitli piyasa koşullarında rehberlik etme konusunda proaktif davrandı. Analistler, Amazon’un erişimini kendi çevrimiçi platformunun ötesine taşıyan ve sorunsuz işlemlere ve daha yüksek dönüşüm oranlarına yol açması beklenen Meta ile ortaklık gibi Amazon’un stratejik atılımlarını övdü. Şirketin yapay zeka silikonu konusunda yenilik yapma ve yapay zeka teknolojisi yığınından daha büyük bir pay için rekabet etme yeteneği, AMZN hisseleri için bir duyarlılık katalizörü olarak görülüyor.

Finansal performans

Finansal performans açısından Amazon, perakende işinde, özellikle de sarf malzemeleri ve günlük ihtiyaçlarda dayanıklılık gösterdi. AWS’nin 23,1 milyar dolarlık geliri beklentilerin biraz altında kaldı ancak işletme geliri 7,0 milyar dolar ile beklenenin üzerinde gerçekleşti. Analistler, beklenenden daha iyi gerçekleşen sipariş tamamlama/nakliye maliyetleri ve sabit maliyet disiplini nedeniyle ’24/’25 FVÖK tahminlerini yaklaşık %14/%12 oranında yükseltti.

Geleceğe Bakış ve Tahminler

Geleceğe bakıldığında, yatırımcıların AWS’nin 2024 yılına kadar olan büyüme gidişatına odaklanması bekleniyor. Amazon’un bulut depolama ve işlem gücü alanındaki yeniliklerinin, AWS müşterileri için daha fazla verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlaması bekleniyor. AWS Re:Invent’te Gen AI araçlarına odaklanılmasının Amazon’un bu alandaki yeteneklerini genişletmesi beklenirken, şirket birçok firmanın en büyük mega sermayeli şirketlerinden biri olmaya devam ediyor.

Ayı Kılıfı

Amazon’un bulut hakimiyeti tehdit altında mı?

Amazon’un AWS’si gücünü korurken, bulut hizmetleri dünyası son derece rekabetçidir. Analistler, bulut hizmetlerindeki fiyat değişiklikleri ve AWS’nin güvenlik araçlarının büyümesini etkileyebilecek siber güvenlik riskleri konusundaki endişelerini dile getirdi. Bu endişelere rağmen Amazon’un maliyetleri düşürme, verimliliği ve hızı artırma yönündeki çabalarının zaman içinde hisse kazanımlarıyla sonuçlanması bekleniyor.

Amazon giderek artan rekabet ortamında büyümeye devam edebilir mi?

Amazon, e-ticaret ve bulut bilişimde sıkı bir rekabetle karşı karşıyadır. Şirket hizmetlerini yenilemeye ve genişletmeye devam etse de rakiplerin Amazon’un tekliflerini yakalaması veya aşması riski var. Şirketin bu rekabet karşısında büyüme ivmesini sürdürebilmesi, yatırımcıların izlemesi gereken kritik bir faktör olmaya devam ediyor.

Boğa Burcu Davası

Amazon’un yapay zeka girişimleri gelecekteki büyümeyi destekleyecek mi?

Amazon’un üretken yapay zeka ve bulut altyapısı geliştirmelerine yönelik stratejik yatırımları, büyümenin temel itici güçleri olarak görülüyor. Şirketin, yapay zeka ortamındaki konumunu güçlendirmek için çok modlu Gen AI sütunları ve yapay zeka için vektör veritabanları gibi yeni alanlara ve büyük teknoloji şirketleriyle potansiyel stratejik ortaklıklara genişlemesi bekleniyor.

Amazon’un reklam ve perakende stratejileri karlılığı artırabilir mi?

Amazon’un reklam platformu ve perakende stratejileri önemli bir büyümeye hazırlanıyor. Şirketin endemik olmayan reklamverenleri çekme çabaları, adreslenebilir pazarını genişletebilir ve organik GMV büyümesi ile satıcılar ve tüccarlar tarafından platform içi reklamların artan nüfuzunun, sürdürülebilir reklam geliri artışını desteklemesi bekleniyor.

SWOT analizi

Güçlü:

  • AWS ile bulut bilişimde hakim konum.
  • Çok çeşitli yenilikçi yapay zeka araçları ve hizmetleri.
  • Büyük teknoloji şirketleriyle güçlü ortaklıklar.
  • Büyüme potansiyeli olan sağlam reklam platformu.

Zayıf Yönler:

  • Bulut ve yapay zeka segmentlerindeki rekabet baskıları.
  • Siber güvenlik ve fiyatlandırma değişiklikleriyle ilgili potansiyel riskler.
  • Büyüme için sürekli yüksek düzeyde yatırımlara bağımlılık.

Fırsatlar:

  • Yeni yapay zeka odaklı bulut hizmetlerine ve uygulamalarına gerçek genişleme.
  • Stratejik girişimlerle perakende pazar payında büyüme.
  • Prime Image ve diğer medya varlıklarından para kazanın.

Tehditler:

  • Diğer bulut hizmeti sağlayıcılarıyla artan rekabet.
  • Tüketici harcamalarını ve bulut talebini etkileyen makroekonomik faktörler.
  • Düzenleyici zorluklar ve antitröst incelemesi.

Analistlerin Hedefleri

  • JMP Menkul Kıymetler: 175,00$ (Kasım 2023) fiyat hedefine dayalı Piyasa Üstün Performans derecelendirmesi.
  • Evercore ISI: 195,00$ (Kasım 2023) fiyatıyla derecelendirmeden daha iyi performans gösterdi.
  • Roth Capital Partners, LLC: 165,00 $ (Kasım 2023) fiyat için satın alma puanı.
  • Citi Research: Fiyata göre 177,00 $ (Kasım 2023) satın alma puanı.
  • RBC Capital Markets: 180,00 $ fiyatla (Ekim 2023) nottan daha iyi performans gösterdi.
  • Barclays Capital Inc: Aşırı ağırlık derecelendirmesi ve 190,00 $ fiyat hedefi (Ekim 2023).
  • Morgan Stanley & Co. LLC: Fiyat açısından 175,00 ABD doları (Ekim 2023) çoklu yük derecesi.
  • Goldman Sachs: Mahkumiyet Listesindeki derecelendirmeyi 190,00 $ (Ekim 2023) fiyatıyla satın alın.

Bu analiz Ocak-Kasım 2024 arasındaki dönemi kapsamaktadır.

InvestingPro Analizi

Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) için daha geniş resme bakıldığında, InvestingPro bilgileri ve ipuçları, şirketin mali durumu ve pazardaki konumu hakkında daha ayrıntılı bir görünüm sağlar. Amazon, 1,61 trilyon dolarlık devasa piyasa değeriyle teknoloji ve perakende dünyasının devlerinden biri olarak öne çıkıyor. Şirketin F/K oranı 79,43 gibi yüksek bir seviyede olsa da, bu durum yatırımcıların özellikle net gelirin bu yıl artması beklendiği için gelecekteki büyüme beklentilerine olan inancını yansıtıyor ve InvestingPro Tip analistleri arasındaki yükseliş hissiyatıyla uyumlu.

2023’ün ilk çeyreği itibarıyla Amazon’un son on iki aylık geliri %10,32 artışla etkileyici bir şekilde 554,03 milyar dolara ulaştı ve bu da şirketin gelirlerini istikrarlı bir şekilde artırma becerisini ortaya koydu. Aynı dönemde brüt kar marjı %46,24 olarak gerçekleşti; bu da maliyetleri kontrol etme ve karlılığı koruma konusunda güçlü bir yeteneğin göstergesidir. Bu ölçümler, Amazon’un özellikle bulut bilişim ve yapay zeka yenilikleri segmentlerindeki verimliliğini ve pazar hakimiyetini vurguluyor.

InvestingPro ayrıca Amazon’un 8,77 gibi yüksek bir Fiyat/Defter katsayısı ile işlem yaptığını, bunun da maddi varlıklarına kıyasla yüksek bir değerleme anlamına gelebileceğini vurguluyor. Ancak Amazon’un Broad Line Perakende sektöründe lider bir oyuncu olarak oynadığı rol göz önüne alındığında, bu, geniş pazar erişimi ve çeşitlendirilmiş iş modeliyle haklı gösterilebilir. Şirketin son üç ayda elde ettiği %24,1’lik güçlü getiri, pazardaki sağlam performansının altını çiziyor.

Amazon’un finansal verilerini ve pazar potansiyelini daha derinlemesine incelemek isteyen okuyucular için InvestingPro ek bilgiler sunmaktadır. 14 InvestingPro İpucu daha abonelerin kullanımına açıktır ve yatırım kararlarına bilgi verebilecek kapsamlı analizler sağlar. Hizmet şu anda %50’ye varan indirimle özel bir Yeni Yıl indirimindedir. Bu tekliften yararlanmak için 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde ek %10 indirimden yararlanmak için kaydolun. “SFY24” veya 1 yıllık abonelikte %10 ek indirim için “SFY241Kupon kodunu kullanın “.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler